غار علیصدر

غار علی‌صدر در روستای علی‌صدر 65 کیلومتری شمال غربی همدان در بخش گل‌تپه قرار دارد که طولانی‌ترین غار آبی دنیا لقب گرفته است و در ارتفاعات ساری قیه نزدیک روستای علی‌صدر دریکی از مرتفع‌ترین مناطق استان در دامنه رشته‌کوه زاگرس واقع‌شده است.

غار علیصدر

دهانه غار از سطح دریا 2180 متر بالاتر است و محوطه غار دالان‌های پیچ‌درپیچ و دهلیزهای متعددی دارد. کارشناسان معتقدند که شکل‌گیری غار به دوره ژوراسیک (دوره دوم زمین‌شناسی 190- 136 میلیون سال پیش) برمی‌گردد.

غار علیصدر

از گذشته‌های دور این غار موردشناسایی مردم روستای علی‌صدر و روستاهای اطراف قرارگرفته بوده و از آب آن بهره‌برداری می‌کردند، اما به‌طور رسمی در پنجم مهرماه 1342 شمسی گروهی 14 نفره از اعضای هیئت کوهنوردی سینای همدان به سرپرستی محمدطاهرهمایونی، غار علی‌صدر را مورد بازدید و کاوش قراردادند.

غار علیصدر

در سال 1352 کوهنوردان همدان دهانه و ورودی غار را به قطر 50 سانتی‌متر تعریض کردند و از سال 1354 استفاده عمومی از غار علی‌صدر آغاز شد که در آن علاوه برافزایش طول مسیر آبی برای قایقرانی، مسیرهایی در خشکی نیز به مسیر بازدید افزوده‌شده است.

غار علیصدر

دمای داخل غار حدود 16 درجه و دمای آب 12 درجه سانتی‌گراد ثابت با PH آب نزدیک به خنثی و معادل هشت می‌باشد، عمق آب بین نیم تا 15.5 متر اندازه‌گیری شده که سختی آن بالا بوده و از نوع آهکی می‌باشد و برای آشامیدن توصیه نمی‌شود.

غار علیصدر

علی‌صدر غاری زنده و بدون گاز سمی است که به علت وجود جریان هوا تنگی نفس در آن احساس نمی‌گردد اما به دلیل عدم وجود نور خورشید هیچ‌گونه حیات جانوری در آن دیده نمی‌شود.

غار علیصدر

این غار از نوع غارهای تحکیم یافته است که استالاگتیت و استالاگمیت‌های پنج میلیون سال گذشته نشان می‌دهند هیچ‌گونه ریزشی در آن نبوده است.

غار علیصدر

تا به امروز 11440 متر از دهلیزهای این غار در مراحل مختلف شناسایی و حدود 2/2 کیلومتر آن مورد بازدید علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.

غار علیصدر

در این غار سنگ‌ها و قندیل‌ها به شکل مجسمه‌هایی مثل پنجه عقاب و شیر دوسر درآمده‌اند. کارشناس ارشد گردشگری و مسئول روابط عمومی شرکت علی‌صدر، درباره این غار می‌گوید: "ساختار طبیعی غار علی‌صدر باعث شده تا اشکالی به‌صورت طبیعی و بدون دخالت بشر ساخته شود. در قسمتی از غار، سنگی وجود دارد که به‌صورت پنجه عقاب است. در قسمت دیگری از غار، سنگی به چشم می‌خورد که شبیه اسم مبارک الله است. قسمت‌های زیادی از غار به شکل‌های مختلفی درآمده‌اند؛ مثل شیر دوسر، کبوتر، قایق وارونه یا قسمت دیگری از سنگ‌های غار که به شکل خوشه انگور است. سنگ‌های دیگری هم وجود دارند که خیلی شبیه گل‌کلم‌اند؛ آن‌قدر طبیعی که احساس می‌کنید واقعاً گل‌کلم هستند."

غار علیصدر
غار علیصدر
منبع:

https://esfahan.tours/Agency/21620/Tour/3986/%D9%87%D9%85%D8%AF%D8%A7%D9%86


سایت مرجع:

https://esfahan.tours


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها